Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand actuele berichten omtrent onze diensten.

Direct hulp nodig?

Neem contact met ons op om uw problemen samen op te lossen!

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden: de kleine letters op een rij

De kleine letters in de algemene voorwaarden zijn belangrijker dan veel bedrijven denken. Op basis daarvan kunt u klanten namelijk aanspreken op hun betalingsgedrag. KCF Ondersteuning helpt u om algemene voorwaarden op te stellen die passen bij uw klantrelaties, de branche waarin u actief bent én voldoen aan alle wettelijke eisen. En we leggen uit hoe u ze op de juiste manier hanteert.

Hoe gebruik ik algemene voorwaarden goed?

• Deponeer algemene voorwaarden bij de Kamer van Koophandel of de rechtbank.
• Stel uw algemene voorwaarden voor het afsluiten van een overeenkomst ter beschikking van de klant. Voorwaarden achterop uw factuur voldoen niet.
• Laat een klant tekenen voor uw voorwaarden, eventueel als onderdeel van een contract.
• Zorg dat uw voorwaarden up-to-date zijn en voldoen aan de huidige wetgeving.
• Stel uw voorwaarden niet eenzijdig op. Dat wil zeggen dat de rechten en plichten die er uit voortvloeien ook redelijk zijn voor uw klanten.

Praktische voorbeelden van het gebruik van algemene voorwaarden

Een klant belt een half jaar na ontvangst op dat uw product bij levering niet in goede staat verkeerde. In uw algemene voorwaarden staat dat klachten binnen acht dagen na ontvangst, schriftelijk en aangetekend kenbaar moeten maken. U kunt zich in dat geval beroepen op uw algemene voorwaarden en bent niet verplicht om de klant alsnog te helpen.

Een klant betaalt niet voor een geleverd product of dienst, ook niet na stappen van uw incassobureau. Het draait uit op een rechtszaak en de rechter beslist dat de klant had moeten betalen. Omdat in uw algemene voorwaarden staat dat klanten bij het verstrijken van de betalingstermijn incassokosten en één procent contractuele rente verschuldigd zijn over het niet-betaalde bedrag, worden ook deze toegewezen.

Meer lezen over algemene voorwaarden? Klik hier.