Meer kennis - KCF Credit Management

Meer kennis

We zetten u aan het denken!

Al sinds 1996 geven we advies. Gevraagd en ongevraagd. Maar altijd gefundeerd en met uw belang als uitgangspunt. We zijn niet bang om kritische vragen te stellen. Sterker nog: we vinden het onze plicht om proactief te analyseren. Zo zetten we u aan het denken en maken we voor u het verschil met onze kennis. Op vertrouwelijke wijze.

Een voorbeeld uit de praktijk:

Een transportbedrijf wil investeren in een nieuw wagenpark, maar de financiële ruimte ontbreekt. De eigenaar vraagt ons te kijken naar zijn debiteurenbeheer. We duiken in het bedrijfsproces en zien hoe een chauffeur lost in Hamburg, zijn rit vervolgt naar Milaan, Parijs en Lyon en zijn pakbon pas vier weken later bij de administratie aflevert. Omdat er in Hamburg een pallet stuk ging, volgt de betaling van de geleverde goederen vier maanden later... Ondertussen slijten de banden, wordt er getankt en krijgt de chauffeur salaris. Door niet het debiteurenbeheer, maar het facturatieproces te verbeteren, levert onze kennis alsnog investeringsruimte op.

Meer tijd - KCF Credit Management

Meer tijd

Weg met de financiële rompslomp!

U wilt doen waar u goed in bent: ondernemen! En daarvoor heeft u ruimte nodig. In uw portemonnee en in uw hoofd. Wij zorgen ervoor dat u in uw kracht blijft of er opnieuw in terecht komt. Omdat we u de financiële rompslomp rond debiteuren en incasso uit handen nemen en zorgen dat u (weer) tijd heeft voor focus op uw talent.

Een voorbeeld uit de praktijk:

De directeur van een visgroothandel ziet zijn omzet in een paar jaar tijd van 500.000,- euro naar 3.000.000,- euro groeien. Maar gelukkiger wordt hij er niet van… ‘Ik koop een boot en kom nooit meer terug!’ Wat blijkt? Het geld waar zijn bedrijf recht op heeft, komt maar niet binnen. En daar gaat alle tijd inzitten, die hij veel liever in het verder laten groeien van zijn onderneming had gestoken. Het zorgt voor zoveel onrust in zijn hoofd en onmacht in zijn handelen, dat alle energie weg is. Door zijn debiteurenbeleid over te nemen en te optimaliseren, kan onze klant zich weer focussen op zijn talent. En laten wij zijn geld de juiste kant oprollen.

Meer geld - KCF Credit Management

Meer geld

Verder kijken dan cijfers brengt winst!

We zijn een partner die verder kijkt dan alleen cijfers en boeken. Onze aanpak richt zich op de hele creditmanagement-keten. Door verbindingen te leggen tussen de afzonderlijke schakels zien we waar verbetering mogelijk is. Dat voorkomt niet alleen incassokosten, het levert sowieso winst op.

Een voorbeeld uit de praktijk:

De eigenaar van een installatiebedrijf wil meer werkkapitaal genereren. Hij vraagt ons daarom om zijn betalingstermijn van 90 naar 60 dagen terug te brengen, om die verandering te implementeren in zijn eigen organisatie en om erover te communiceren met zijn klanten. Als we een rondleiding door zijn zaak krijgen, valt ons oog meteen op de enorme fysieke voorraad. Terwijl de onderdelen die nu op de plank blijven liggen ook gewoon binnen twee werkdagen geleverd kunnen worden... Meer geld blijkt vooral te halen bij minder inkoop en lagere afschrijvingskosten. En dus aan de voorkant en niet aan de achterkant van zijn bedrijfsproces.

Ontmoet het team De ideale mix van talent en ervaring

Jonge mensen met een frisse blik en seniors vol ervaring. Samen vormen we de ideale mix om een antwoord te vinden op al uw creditmanagement-vraagstukken. Gewoon door te doen waar we goed in zijn: het beschermen en maximaliseren van uw werkkapitaal. Met oog voor groei of krimp van uw onderneming, de dynamiek van de markt waarin u zich beweegt en sectorspecifieke kenmerken. En met net dat beetje extra’s om uw verwachting te overtreffen.

Missie & visie - KCF Credit Management

“KCF hielp ons om een consistent aanmaningenbeleid op te zetten” Gerrit Visscher, directeur van Kresta BV

Contact Mogen we u ook meer kennis, tijd en geld bezorgen?

Bezoek: Zwartewaterallee 44-48
8031 DX Zwolle
Plan uw route »
Bel: +31 (0)38 - 385 18 60
Mail: info@kcf.nl
Volg:
>

Nieuwsbrief Ontvang tips, tricks, updates en nieuws

Laat u elk kwartaal informeren over het beschermen en maximaliseren van uw werkkapitaal.

arrow-down arrow-left arrow-right dienst-werkkapitaal-optimalisatie dienst-klantacceptatie dienst-order-to-cash-procesanalyse dienst-service-overeenkomst dienst-debiteurenbeleid-uitvoering dienst-incasso facebook kernwaardes linkedin twitter