Debiteurenbeleid-uitvoering 'U bent een schat uit de hemel'

Een positief bedrijfsimago. Het is een van de voordelen waarmee we onze dienst ‘uitvoeren van debiteurenbeheer’ aanprijzen. Het lijkt tussen positieve effecten als hogere winst, betere cashflow, meer liquide middelen en extra ruimte voor investeringen een klein niemendalletje. Maar niets is minder waar! Om dat te onderschrijven, delen we graag deze ervaring met u.

Een bedrag van 50,- euro. Om meer dan dat ging het niet. En dus dachten we dat het telefoontje dat we met de debiteur van een van onze opdrachtgevers zouden hebben, er een zou worden zoals zovele. Maar hoe anders verliep het gesprek dat we voerden dan we vooraf dachten… Aan de andere kant van de lijn troffen we een allervriendelijkste oudere vrouw.

Ze vertelde ons gespannen dat ze maar moeilijk rond kon komen van haar karige inkomen en dat ze een bedrag van 50,- euro gewoon niet in één keer kon betalen. Hoe vervelend ze dat ook vond. Zo bleek maar weer eens dat een verhaal altijd meerdere kanten heeft. En wat mensen daar ook van denken, bij KCF vinden we dat we daar altijd op de juiste manier mee om moeten gaan. Professioneel, maar toch ook sociaal.

We stelden mevrouw gerust dat we rekening wilden houden met haar situatie en samen naar een oplossing gingen zoeken. De spanning ebde weg toen we haar vroegen of ze zelf ideeën had over de terugbetaling. Op verlegen toon deed ze een voorstel: Of het mogelijk was om in 5-wekelijkse betalingen van 10 euro haar openstaande factuur te voldoen.

Uiteraard stemden we daar mee in. Tot opluchting van mevrouw. ‘Meneer, u bent een schat uit de hemel’, bracht ze uit. Daarmee een glimlach veroorzakend bij ons van oor tot oor. Onze dag kon niet meer stuk en die van mevrouw ook niet. Het is een ervaring die ons nog altijd helder voor de geest staat. Omdat zo’n beetje alles waar we als KCF voor staan, hierbij samenkwam.

Het maakt duidelijk hoe we bij KCF u als opdrachtgever helpen door juist uw debiteuren te helpen. Met de termijnbetalingen van mevrouw kwam het helemaal goed. En tegelijkertijd zorgden we voor en positief bedrijfsimago van onze opdrachtgever. Eind goed, al goed.

Ook u helpen we graag met uw debiteurenbeleid. En met het behoud van een positief bedrijfsimago. Nieuwsgierig naar onze werkwijze? Neem vrijblijvend contact op of lees meer over de uitvoering van debiteurenbeleid. 

Lees meer over debiteurenbeleid
Vraag het onze specialis - KCF Credit Management

Meer weten? Neem contact op met Martin

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
Een ogenblik geduld…

Blogs Handvatten voor uw dagelijkse praktijk!

Als het om het beschermen en maximaliseren van uw werkkapitaal gaat, delen we graag onze kennis. Met tips, tricks, updates en nieuws geven we u handvatten voor uw dagelijkse creditmanagement-praktijk.

Lees onze blogs

Contact Mogen we u ook meer kennis, tijd en geld bezorgen?

Bezoek: Zwartewaterallee 44-48
8031 DX Zwolle
Plan uw route »
Bel: +31 (0)38 - 385 18 60
Mail: info@kcf.nl
Volg:
>

Nieuwsbrief Ontvang tips, tricks, updates en nieuws

Laat u elk kwartaal informeren over het beschermen en maximaliseren van uw werkkapitaal.

arrow-down arrow-left arrow-right dienst-werkkapitaal-optimalisatie dienst-klantacceptatie dienst-order-to-cash-procesanalyse dienst-service-overeenkomst dienst-debiteurenbeleid-uitvoering dienst-incasso facebook kernwaardes linkedin twitter