Incasso ‘Dankzij KCF kan ik blijven doen wat ik leuk vind: ondernemen!’

Een gezond binnenklimaat, waar effectief gewerkt kan worden met forse energiebesparing én CO2-reductie. Daar zorgt MRC Innovatief Klimaatbeheer uit Wezep voor met de integratie en automatisering van de modernste installaties voor klimaatcomfort in gebouwen. Omdat directeur Evert de Vries zich daar met zijn bedrijf volledig op wil focussen, vertrouwt hij al decennialang op het debiteurenbeheer en incassowerk van KCF.

“Inmiddels ben ik alweer 23 jaar zelfstandig ondernemer. En ik durf de uitspraak wel aan dat ik aan die periode zonder KCF een stuk minder plezier beleefd had. Dankzij Martin Kombrink en zijn medewerkers ben ik al die jaren namelijk in mijn kracht gebleven. En dat is mijn kennis van klimaatregelsystemen koppelen aan ondernemen. Ik heb mijn tijd daar altijd volledig aan kunnen besteden dankzij het ontzorgende werk van KCF op het vlak van debiteurenbeheer en incassowerk.”

‘In mijn begintijd dacht ik de hulp van KCF niet nodig te hebben’

“De eerste keer dat ik met KCF in contact kwam, was in de beginperiode van MRC. Destijds ging een medewerker van ABN Amro bij KCF werken. We kenden elkaar en dus informeerde hij of ik behoefte had aan een partij om mijn debiteurenbeheer aan uit te besteden. Omdat mijn klantenkring nog klein was en slechts bestond uit mensen die ik goed kende, achtte ik dat nog niet nodig.”

‘Om klantrelaties goed te houden, moest er iets veranderen’

“Al vrij snel groeide mijn klantenkring en legde ik alsnog contact met KCF. Helaas betrapte ik mezelf erop dat ik steeds vaker belletjes pleegde om facturen betaald te krijgen. Ik voelde me daar niet comfortabel bij. Op maandag zat ik nog met een klant om tafel om nieuwe plannen te bespreken en een paar dagen later moest ik hem bellen om een nog openstaande rekening te betalen. Ik merkte dat ik moeite had mijn frustratie te verbergen. Om de klantrelatie goed te houden, moest er iets veranderen.”

‘Ik kon blijven doen wat ik leuk vind’

“Vanaf dat moment is KCF mijn debiteurenbeheer gaan doen. Een van mijn beste beslissingen ooit. Ik hoefde niet langer op een vast moment in de week belletjes te plegen, die vooral negatieve energie kostten. In plaats daarvan kon ik blijven doen wat ik leuk vind. En tegelijkertijd handelde KCF niet betaalde facturen heel diplomatiek af. In al die jaren heb ik slechts een vervelende case meegemaakt. Maar die klant wilde willens en wetens niet betalen en liet een incassotraject bewust uitlopen op een rechtszaak.”

‘Naar het werk van KCF heb ik bijna geen omkijken’

“Voor het overige hoor ik van mijn klanten nooit klachten over de aanpak van KCF. Dat is voor mij de belangrijkste graadmeter voor hun werk. Maar daarnaast is het ook prettig dat ik totaal geen omkijken heb naar hun werk. Dankzij de koppeling met hun softwareprogramma Debisoft verloopt de communicatie hoofdzakelijk digitaal. Tenzij er een uitzonderingsgeval opduikt. Dan bellen ze altijd even om ons daarover te informeren en om achtergrondinformatie in te winnen.”

‘KCF schakelt snel met korte lijntjes’

“Minimaal eens per jaar komt Martin bij me langs. Dan bespreken we alle lopende zaken. Na al die jaren is dat uitgegroeid tot een vertrouwensrelatie en voeren we altijd even een persoonlijke gesprek met over en weer belangstelling voor elkaar. Ik kan andere bedrijven KCF alleen maar van harte aanraden. Ze vormen een kleine, hechte organisatie. Dat maakt de werkwijze heel persoonlijk en zorgt ervoor dat KCF met korte lijntjes snel kan schakelen.”

Meer referenties

‘Het contact met KCF is heel ongedwongen en de lijnen kort’ ‘Het contact met KCF is heel ongedwongen en de lijnen kort’

‘Het contact met KCF is heel ongedwongen en de lijnen kort’

Lees meer
‘Voor een vast bedrag per maand regelt KCF alles’ ‘Voor een vast bedrag per maand regelt KCF alles’

‘Voor een vast bedrag per maand regelt KCF alles’

Lees meer
"De vreemde, maar vriendelijke ogen van KCF dwingen" "De vreemde, maar vriendelijke ogen van KCF dwingen"

"De vreemde, maar vriendelijke ogen van KCF dwingen"

Lees meer

Contact Mogen we u ook meer kennis, tijd en geld bezorgen?

Bezoek: Zwartewaterallee 44-48
8031 DX Zwolle
Plan uw route »
Bel: +31 (0)38 - 385 18 60
Mail: info@kcf.nl
Volg:
>

Nieuwsbrief Ontvang tips, tricks, updates en nieuws

Laat u elk kwartaal informeren over het beschermen en maximaliseren van uw werkkapitaal.

arrow-down arrow-left arrow-right dienst-werkkapitaal-optimalisatie dienst-klantacceptatie dienst-order-to-cash-procesanalyse dienst-service-overeenkomst dienst-debiteurenbeleid-uitvoering dienst-incasso facebook kernwaardes linkedin twitter